Как да се сдобием със здравословен естествен тен?!

В днешния блог пост ще откриете впечатленията ми около професионалната грижа за естествен здрав тен, без да се налага да се излагате на вредни UV лъчи, солариуми и т.н. И както всеки път впечатляващите резултати изискват както добра подготовка, така и добра грижа. Днес ще си поговорим малко повече за добрата ексфолация и хидратацията на тялото. Едни от най-важните предпоставки, върху които да изградите и поддържате красиво шоколадово тяло. Някои дами харесват бяла порцеланова кожа с нежна руменина. Аз също я харесвам, но моят цвят на кожата е с жълтеникав оттенък. Поради този факт, досега поддържах шоколадов загар със солариуми, стараейки се да не прекалявам, но въпреки всичко не успях да избегна пигментните петна и бенките. Затова от няколко години поддържам изкуствен загар на кожата си с автобронзанти.

Доста продукти опитах. Имах един любим бюджетен крем за изкуствен тен на Loreal, но за съжаление с доста оранжев оттенък.  Преди няколко седмици, моя приятелка, която също използва такъв тип козметика, ми препоръча NORVELL.

 

Американска професионална козметика, която за момента в България може да откриете само на сайта на kibela.bg. Аз използвам крема за изграждане и поддържане на тен и съм безумно доволна. Но искам да споделя трудностите през, които минах, за да ги спестя за вас…..

Развълнувана поръчах кремовете и нямах търпение да започна с нанасянето, защото знаех, че ефектът е мигновен. Всичко звучи и изглежда прекрасно, но… Винаги има голямо НО. Бъдете разумни и търпеливи и предварително подгответе тялото си за новата “премяна”. Наистина ще имате шоколадов загар до часове, но нека да бъде максималко издържан и красив…

Днес продуктите за тен са особено подобрени и с изцяло нова формула, лишени от неприятна миризма и досадния жълтеникаво-оранжев оттенък, който всъщност е големият проблем при бронзиращите продукти. Въпреки всичко това, особено важно е да знаете как да използвате правилно и разумно такъв тип козметика, защото рискувате да изглеждате смешно. Аз все още срещам затруднения да изравня тена на ръцете и китките си, без да оставям следи по дланите все едно съм белила пресни орехи.

В следващите редове ще се опитам да синтезирам няколко важни стъпки, които следвам и с които подготвям кожата на тялото си за автобронзанта.

1. Погрижете се да ексфолирате максимално добре кожата си, особено в зоните на лактите, капачките на колената и зоните около кокълчетата. Аз използвам скраб с кафе и отделно приготвям домашен скраб с едра захар и кокосово масло. Получава се страхотна смес, която освен всичко мирише божествено.

2. Ако епилирате или бръснете определени зони на тялото си, хубаво е да направите всички процедури преди да започнете сериите с нанасяне на автобронзиращите кремове. Същото се отнася и за маските за лице в домашни условия.

3. Никога не нанасяйте автобронзант веднага след вана или душ. Порите са все още отворени и ако нанесете крема, рискувате да имате малки тъмни петна, като точици.

Както знаете тенът придобит чрез автобронзат е по краткотраен от слънчевия, защото е повърхностен и няма нищо общо с производството на меланин. Колкото до оцветяването изчезва до 3- 4 дни, заедно с горния слой на епидермиса, така че лесно може да обновявате и подновявате тена си.

Кремовете, които аз съчетавам от серията на Norvell са – Автобронзант за естествен тен  Norvell Venetian CC Cream и Крем за изграждане и подържане на тен Prolong Color Extender Norvell. Продуктите на марката са с натурални съставки, без парабени и сулфати без глутен. Важно е да ви успокоя, че са подходящи и за лице, но както знаете, там процедурата и нанасянето са специфични. Интересното е, че специална DHA молекула създава естествения тен на база протеините в кожата.

Кремът за поддържане на тен е с 24 часова хидратация и нормализира PH  на кожата като увеличава нивата на аминокиселините и по този начин създава много лек и естествен тен. Аз нанасям първо от автобронзанта за естествен тен, а в следващите дни нанасям поддържащия крем като лосион за тяло. Консистенцията му е точно такава.  Съдържа комплекс от подхранващи масла – конопено масло, масло от гроздови семки, бадемово масло и комбинация от витаминен комплекс от здравословни витамини  Витамин С и B5 .

Колкото до автобронзантa Norvell Venetian CC cream ви съветвам са нанасяте с ръкавици, тъй като кремът е много тъмен и ще изцапа дланите, които след това доста ще си играете да почиствате. Нанасям крема внимателно и на малки зони, за да съм сигурна, че съм разнесла достатъчно добре. След като се погрижите да намажете цялото тяло, е нужен минимум час, през който да оставите крема да се усвои и попие. Препоръчвам ви в деня, в който нанасяте крема да носeте черно бельо, тъй като ако носите светъл сутиен, рискувате по извивките да има следи. През следващите дни, няма са имате проблем, кремът не цапа дрехите, просто трябва да попие добре.

norvellNorvell Venetian cc cream